donderdag, oktober 15, 2009

VERSE THAISE LOEMPIA S













BEREIDINGSTIJD
40 min.
6 pers.


INGREDIËNTEN
* 2 eetlepel (s ) olie,plantaardig
* 1 teentje ( s ) knoflook
* 3 stukjes wortels
* 125 gr tauge
* 300 gram gehakt
* 1 stuk( s ) gemberwortel
*3 stuk ( s ) sjalotjes
* 1 bosje ( s ) lenteui
* 100 gram kool ,wit
* 125 gram garnalen,rauw en ongepeld
* 1 stuk ( s ) hoisinasaus
* 1 pakje ( s ) rijsvellen
* 1 bosje( s )  koriander

BEREIDEN:

Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook,de gesnipperde
sjalot en de geraspe gember wortel op laag vuur.Zet het vuur hoog
en voeg het gehak toe. Bak het rul. Hak de garnalen grof en voeg
toe. Snijd de wortels in lucifersdunne reepjes en voeg samen met de
tauge en de witte kool toe. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en
en voeg samen met grof gehakt koriander toe.Zet het vuur uit . Proef
en breng op smaak . Week de rijstevellen één voor één kort in koud
water en vul ze met een lepel van het gehakt mengsel . Vouw de
zijkanten  naar binnen en rol strak op. Serveer met de sauzen om in
te dippen,
Dit recept is van Guus Meeuwis.

1 opmerking:

  1. hey mia zag net je site deze loempia,s zijn die je maakt zijn die zoutarm?

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Mia