maandag, oktober 19, 2009

APPELTAART- LUXE


BENODIGDHEDEN :                      

Een vorm van 28 cm doorsnee










   INGREDIËNTEN :

* 125 gr koude boter
* 300 gr tarwe bloem
* 180 gr suiker
* 1 ei , 1 eierdooier
* kg goudrenetten
* sap van een halve citroen
* 50 gram walnoten
* 1 el  gemengde noten
* 1 snufje kaneel

1 el slagroom
1 eierdooier

BEREIDING :

De boter in stukjes snijden en met de bloem,
100 gr suiker , het ei en de eierdooier tot een
glad deeg kneden.3/4 van het deeg  in de springvorm
doen en daarbij een rand  vormen van 3 cm .De vorm
en de rest van het deeg 30 min in de koelkast zetten.

De appels schillen in achten snijden en de klokhuizen verwijderen
De gemengde noten vermengen met het citroensap en de rest  van
suiker  over de appels verdelen . De walnoten grof hakken en  met
het kaneel door de appels scheppen .

De rest van het deeg  met een beetje bloem uitrollen  en in repen
snijden. De oven voorverwarmen op 180 graden. Het appelmengsel
over de deegbodem verdelen . De deegrepen er in ruitvorm opleggen
en de randen goed aandrukken.

De appeltaart in de hete oven  50 min bakken tot de bovenkant  mooi
bruin is . Op de helft van de baktijd de slagroom en de eierdooier goed
kloppen en hiermee de deegrepen bestrijken.

( recept van Snel en gezond koken )                                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Mia