Een vorm van 28 cm doorsnee
INGREDIËNTEN :
* 125 gr koude boter
* 300 gr tarwe bloem
* 180 gr suiker
* 1 ei , 1 eierdooier
* kg goudrenetten
* sap van een halve citroen
* 50 gram walnoten
* 1 el gemengde noten
* 1 snufje kaneel
1 el slagroom
1 eierdooier
BEREIDING :
De boter in stukjes snijden en met de bloem,
100 gr suiker , het ei en de eierdooier tot een
glad deeg kneden.3/4 van het deeg in de springvorm
doen en daarbij een rand vormen van 3 cm .De vorm
en de rest van het deeg 30 min in de koelkast zetten.
De appels schillen in achten snijden en de klokhuizen verwijderen
De gemengde noten vermengen met het citroensap en de rest van
suiker over de appels verdelen . De walnoten grof hakken en met
het kaneel door de appels scheppen .
De rest van het deeg met een beetje bloem uitrollen en in repen
snijden. De oven voorverwarmen op 180 graden. Het appelmengsel
over de deegbodem verdelen . De deegrepen er in ruitvorm opleggen
en de randen goed aandrukken.
De appeltaart in de hete oven 50 min bakken tot de bovenkant mooi
bruin is . Op de helft van de baktijd de slagroom en de eierdooier goed
kloppen en hiermee de deegrepen bestrijken.
( recept van Snel en gezond koken )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.
Groetjes Mia