woensdag, oktober 07, 2009

POMPOENSOEP MET GEMBER



6 personen
 0 min voorbereiding
 55 min bereiden
 0 min wachten






BENODIGDHEDEN

*1 scheutje olijfolie
*1 ui , fijngesnipperd
*het wit van 2 preien , fijngesneden
* 1,3 kg pompoen,in grove stukken
* 1 liter melk
* 2 stukjes gemberwortel van 2 cm ,grofgerasp
* 2 eetlepels creme  fraïche

BEREIDEN

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de prei
al omscheppend 5 min .Voeg de pompoen toe en bak
hem 3 min. mee.Schenk de melk erbij, voeg peper en
zout toe en kook het geheel 30 min. afgedekt op een laag vuur.
Pureer de gare pompoen met geraspe gember ,créme fraïche
en een groot deel van de melk in de keukenmachine.Voeg zo veel
dat de soep de gewenste dikte krijgt.Serveer hem goed warm.

BENODIGDHEDEN Keukenmachine


VARIATIE TIPS Verrijk de pompoensoep door er stukjes
kastanje aan toe te voegen die je eerst in een klontje boter hebt gebakken.
Kastanjes zijn in blik verkrijbaar bij speciaal zaken, en in het seizoen vers bij de betere groenteboer.
Vervang de verse gember eventueel door gemberpoeder  .



Het recept "pompoensoep " is afkomstig uit het kookboek "Soepen & gazpacho s
van aude de Galard & Leslie Gogois.                                                                  

                                                                       

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Mia