zaterdag, oktober 17, 2009

BRETONSE VISTAART


4 - 5 personen

exstra nodig springvorm
doorsnede 24 cm

Bereiding ongeveer 1 uur .





BENODIGHEDEN :
* 7 plakjes bladerdeeg
* 1 ei , losgeklopt
* 6 dl visbilouillon
*4 scholfilets ,in reepjes
* 30 gr  boter of Margarine
* 30 gr bloem
* 1 el olie
* 300 g grof gesneden groente
   zoals prei . courgette , bleekselderei
* 100 gr garnalen
* 150 gr krabsticks
* 1 el fijngehakte peterselie
* 2 el fijngehakte dille
* zout , peper

BEREIDING :

Oven voorverwarmen op  200*C .
Uit  1 deegplakje 6 visjes steken ( met
een mesje vormen )
Bestrijken met ei en op met water omge-
spoelde bakplaat leggen.+ 10 min. bakken .
Vorm met deeg bekleden. Deegrand inprikken.
Bakpapier met steunvulling in vorm doen.
Deegrand met ei bestrijken . In oven deeg 20 min
bakken . Zonder vulling nog 10 min . bakken .
Vorm verwijderen .Bouillon aan de kook brengen
,schol + 5 min tegen de kook  aan pocheren .
Bouiloon zeven .Boter smelten ,bloem erdoor roeren
en 2 min laten bakken . Bouillon er al roerend bij gieten ,
aan de kook brengen en + 15 min zacht laten koken .In
1 el olie groenten + 5 min roerbakken. Garnalen , krabsticks ,
schol , groente , peterselie , dille , zout en peper door de saus
roeren.Vorm met saus vullen , garneren neren met deegvisjes .


Krabsticks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Mia