INGREDIENTEN:
125 gr bloem
125 gr boekweitmeel
1 ei
250 ml melk
+ 250 ml water
15 gr gist ( 1 zakje droge gist )
50 gr gesmolten boter
zout ( als boter ongezouten is )
BEREIDING :
Om poffertjes te bakken heb je een speciale
poffertjespan voor nodig,een pan met kuiltjes er in
met een doorsnede van ongeveer 3 cm.Gietijzer of
tefal.
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Meng de
bloem met het boekweitmeel,de gist ,de melk en het water
Maak er een glad beslag van.Het beslag moet niet gemakkelijk
van de lepel lopen.Mag dus niet te dun zijn.Roer het zout de
gesmolten boter en het losgeklopte ei er door.Het beslag moet
lauwwarm zijn.Dek het af met een vochtige theedoek en laat het rijzen
op een warme plaats.Kan ik een oven op 50*C . Verhit de met boter
ingevette poffertjespan op de hoogste stand Giet vlug in elk kuiltje een
beetje beslag. Dit gaat het makkelijkst in een knijpfles ( spec, voor poffertjes )
of een kannetje . Keer als de bovenkant droog is de poffertjes om met een
vork of satestokje. Ze moeten aan beiden kante goudbruin gebakken worden.
De poffertjes eet je heet,met een klontje roomboter en een laag poedersuiker.
Een paar druppeltjes likeur maakt het ook lekker.
Je kunt ook gewoon tarwebloem gebruiken
maar het neemt dan wel de smaak van de oer echte Hollandse
poffertjes weg, En dit wil je echt niet missen !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.
Groetjes Mia