vrijdag, oktober 09, 2009

TOMATENSOEP


2.5 uur










BENODIGDHEDEN:
1 grote vleestomaat
2 trostomaten
1 groene paprika
1 rode ui
1 witte ui
2 teentjes knoflook

2 liter kippenbouillon
peper en zout


BEREIDINGSWIJZE :



Was de tomaten en de paprika en snijd  deze vervolgens in grove stukken.
Snijd de uien eveneens in grote stukken.Doe deze ingredienten samen in een grote soeppan en voeg vervolgens  de gepelde teentjes knoflook en de kippenbouillon toe.Breng de soep dan langzaam aan de kook  en laat deze ongeveer 2 uur op laag vuur rustig pruttelen.
Pureer de soep daarna met de staafmixer en zeef de soep op smaak met peper en zout.

SERVEERTIP :


Voeg eventueel wat verse basilicum toe


2 opmerkingen:

  1. Hoi, Mia

    Hier zal ik meer komen kijken, lekkere gerechtjes, ik zal er zeker eens iet van klaarmaken,

    Mia/ Johanna

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Mia