dinsdag, november 03, 2009
NATRIUMARME TOMATENSOEP
BEREIDINGSTIJD : 40 min
INGREDI:ENTEN
1 kg Pommadore tomaten
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
4 el ( olijf ) olie
2 el citroensap
2 el balsamico azijn
2 el witte wijn
1 el selderij
1 el peterselie
2 theelepel peper
2 el natriumarme bouillon
2 kleine blikjes tomatenpuree
500 ml water
8 el créme fraïche
verse basalicum
BEREIDINGSWIJZE :
Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze.
Ontvel de ui en de knoflook ebn snijd deze in stuk-
ken. Doe de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui
en knoflook enkele minuten zonder ze bruin te laten
worden.Voeg daarna de citroensap , balsilicum azijn,
witte wijn, peterselie en selderie toe.Laat het geheel
even op een laag vuur sudderen. Ondertussen kan de
ontvelde tomaten in stukken gesneden worden.Doe
de stukken tomaat ,peper,natriumarme bouillon,to-
maten puree en het water bij het mengsel in de pan.
Laat de soep ongeveer 20 min. pruttelen. Zet hem
daarna uit. Laat de soep even iets afkoelen en zeef
de soep. Breng de gezeefde soep weer aan de kook
en voeg eventueel groenten of vermecelli toe.Wan-
neer de toevoegsels gaar zijn kan de créme fraïce erbij.
Laat de soep nog enkele min. pruttelen.Leg vlak voor
het serveren een paar blaadjes basalicum op de soep.
Labels:
ZOUTARME RECEPTEN
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.
Groetjes Mia