zondag, november 01, 2009

OVERIJSELSE HUMKESSOEP


1kg runderpoulet of 1 kg varkensribbertjes en 4 sausijsjes
200 gr witte bonen
200 gr snijbonen of sperzie bonen
200 gr knolselderij
200 gr prei
200 gr wortel
200 gr aardappel
2-1/2 liter water
gemale witte peper
kruidnagel
laurier
foelie
zout

BEREIDING :

Humkessoep is een stevige Overijsels soepje,
met rijkelijk veel verschillende soorten groenten.
Doe het vlees in een flinke pan met 2-1/2 liter
water en breng dit aan de kook. Schuim het af
en voeg de kruiden toe.Laat alles een uur koken
tot alle vlees gaar is. Rundvlees misschien iets langer.
Snij intussen  de snijbonen aan reepjes ,de knolsel-
derij in blokjes , de prei  en de wortel aan dunne
plakjes en de geschilde aardappel in  kleine blokjes.
Als U ribbertjes gebruikt haalt  U het vlees uit de pan,
en neem het vlees van de botten af. Snijd het vlees dan
in kleine blokjes. Voeg de groente toe en kook alles
gaar. Als er sausijsjes gebruikt worden kun je die op het
laatste moment erbij doen en gaar laten worden.Vervol-
gens de blokjes vlees erbij doen,en breng de soep op
smaak.Voeg eventueel een paar vleesbouillontabletten
toe.Dien de maaltijdsoep op met bruinbrood en beleg
met sausijzen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Mia