INGREDIENTEN :
Een kleine pompoen ter grootte van een volleybal
of de helft van een hele grote.
4 bouillontabletten( kip kruiden )
3 ons gesneden kipfilet of kip uit een potje bouillon
2 uien
4 teentjes knoflook
4 tot 5 ons soepgroenten
1 bakje kruidenkaas
1 bakje smeerkaas
BEREIDING :
Snijd de pompoen in stukken,schil hem en snijd
er blokjes van ongeveer 3 cm bij 3 cm.
Je kan natuurlijk ook heel creatief een pompoen
uithollen en het vruchtvlees voor de soep gebruiken
en het omhunsel voor een mooie lantaarn.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de klein
gesneden ui en de uitgeperste knoflook tot de uien
glazig zijn.
Voeg de pompoen toe en fruit deze 2 min. mee
voeg water toe tot de pan bijna vol is ( +2 liter )
Doe de bouillonblokken erbij en breng het geheel
aan de kook.Voeg dan de soepgroenten en breng
de soep weer aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 15 min
zachtjes koken. Bak ondertussen de blokjes kipfilet
goudbruin. Pureer de stukjes pompoenen met een
staafmixer ( als er wat stukjes heel blijven is dit ook lekker )
Voeg de kipfilet of de kip uit een bouillonpotje toe.Bind
de soep met kruidenkaas en de smeerkaas.Je kan de soep
met maïzena nog verder binden.
Zo ! je soep is klaar en kan nu lekkere sambal toevoegen
en ( kant en klare ) gefruite uitjes. ( Conimex )
Eet smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.
Groetjes Mia