INGREDIËNTEN :
Taartbodem :
220 gr bloem
10 gr vetstof
15 ml natrena (zoetstof vloeibaar) of
14 gr prodia (zoetstof )
1 ei
1 eiwit
VULLING :
60 gr dessertrijst
4 dl halfvolle melk
1 vanillestokje
8 druppels natrena ( vloeibaar )
of
1 eetlepel prodia ( poeder)
2 eierdooiers
1 eetlepel maïszetmeel
3 eetlpels halfvolle melk
1 eiwit
BEREIDINGSWIJZE:
Meng de ingrediënten voor het deeg
en kneed het geheel.
Breng het deeg in een taartvorm.
Spoel de rijst en kook hem in de melk,
samen met het in de lengte doorgesneden
vanillestokje en de zoetstof ,tot de rijst gaar is
en het geheel een smeuïge brij is geworden.
Verwijder het vanillestokje.
Meng de eierdooiers met de melk en het
maïszetmeel en roer het door de rijst.
Stort in de taartvorm en bak ongeveer 45 min
in een voorverwarmde oven op 180*C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.
Groetjes Mia